Lisans

Kuruluş
22.05.2008 tarih ve 5765 sayılı yasa ile kurulan Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde Coğrafya Bölümü’nün açılması Yüksek Öğretim Kurulu tarafından uygun görülmüş, 05.03. 2015 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurul toplantısı kararınca ise bölüme öğrenci alınması kararlaştırılmıştır.

Kazanılan Derece
Programı başarıyla bitiren öğrenciler "Coğrafyacı" ünvanı alır.

Derecenin Düzeyi
Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları
Öğrencilerin Coğrafya Bölümüne kayıt yaptırabilmesi için lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'den yeterli puanı almış olması gerekmektedir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Coğrafya bölümünden lisans diploması almak için müfredattaki bütün dersleri en az 50 not ortalaması ile geçmiş olmak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekmektedir. 

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam zamanlı

Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınav, mazeret sınavı, yarıyıl/yıl sonu sınavları, tek ders sınavı, staj sonu sınavı ve muafiyet sınavlarından oluşur. Bu sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı, hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Yarıyıl/yıl sonu sınavları, ait oldukları yarıyıl/yıl sonlarında yapılır. Açılan dersler için en az bir ara sınav yapılır. Öğrencilerin girdikleri sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Ders geçme notu 100 üzerinden en az 50’dir. Bu not; ara sınav notunun %40’ı ile yarıyıl/yıl sonu sınavı veya bütünleme sınav notunun %60’ının toplamıdır.

Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için genel not ortalaması en az 2,00’dır. Diplomalar hazırlanıncaya kadar, öğrenciye diplomasını alırken iade etmek üzere geçici mezuniyet belgesi verilir. Üniversiteyi bitirenlere ayrıca, öğrenimlerindeki başarı derecesini, devam ettikleri programı, gösteren bir öğrenim belgesi (transkript) verilir.

 
Coğrafya Bölümü Lisans Ders Planına ulaşmak için tıklayınız.
Coğrafya Bölümü Lisans Ders İçeriklerine ulaşmak için tıklayınız.
Ardahan Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşmak için tıklayınız.